Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 14:09

Φώτο-Βιντεο: Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών

181
Φώτο-Βιντεο: Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών

Συνεδρίασε για πρώτη φορά την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015, η νέα Επιτροπή Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

 

 

Προεδρεύουσα της Επιτροπής ήταν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία καλοσόρισε τα μέλη της επιτροπής και τους παρεβρισκόμενους, τονίζοντας ότι «είναι σπουδαία η σημερινή συνεδρίαση και πως όσα έχουμε κατορθώσει μέχρι στιγμής δε σημαίνει πως είναι αρκετά. Έχουμε μπροστά μας πάρα πολλή δουλειά. Πρέπει να την φέρουμε σε πέρας με σοβαρότητα κι ευθύνη. Έχουμε επίγνωση ότι πρέπει να εφαρμόσουμε δύο Νόμους κατά τους οποίους οι περισσότεροι παριστάμενοι εκπρόσωποι έχουμε ασκήσει έντονη και ουσιαστική κριτική. Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κος Στέλιος Κοροβέσης θα συλλέξει το υλικό και τα στοιχεία για να προωθήσουμε μία ολοκληρωμένη νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίσει τα προβληματικά σημεία των δύο Νόμων (που ισχύουν για τις λαϊκές αγορές)».

Εκ μέρους της ΠΟΣΠΛΑ συμμετείχε στην επιτροπή ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΛΑ και Ταμίας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Μουλιάτος, ενώ παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τις εργασίες της, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Κώστας Κακαράντζας, ο Πρόεδρος της Δ Λαϊκής Αθηνών Δημήτρης Λάζος και ο Πρόεδρος της Β Λαϊκής Αγοράς Γεώργιος Τσούνιας.

 

 

 

Η ΠΟΣΠΛΑ χαιρετίζει την επαναδραστηριοποίηση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών και καλεί τη νέα Περιφερειακή Αρχή να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για ουσιαστικές αλλαγές στο θεσμό των λαϊκών αγορών οι οποίες θα αντιμετωπίσουν τα μείζονα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες πωλητές λαϊκών αγορών. Η βοήθεια της ΠΟΣΠΛΑ για την επιτυχία και τη λύση των προβλημάτων των λαϊκών αγορών θα είναι αμέριστη και συνεχής.

 

 

Δείτε το βίντεο από την εισηγητική ομιλία της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου