Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 21:00

Φώτο-Βίντεο:Ιστορική απόφαση του Σωματείου Δυτικής Αττικής

204
Φώτο-Βίντεο:Ιστορική απόφαση του Σωματείου Δυτικής Αττικής

Ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του Σωματείου Επαγγελματιών Πωλητών και Παραγωγών Δυτικής Αττικής ο Άγιος Γεώργιος που αποφάσισε την αποχώρηση του από την Ομοσπονδία Περιφέρεια Αττικής και την εγγραφή του στην ΠΟΣΠΛΑ.


Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου 2015 οι συνάδελφοι – μέλη του Σωματείου Δυτικής Αττικής αποφάσισαν πως δεν καλύπτονται πλέον από την Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής.


Ο Πρόεδρος του Σωματείου Λάζαρος Ξυδιάς ανέλυσε τους λόγους αποχώρησης τους από την Ομοσπονδία, με κυριότερο ότι το Σωματείο τους είχε παραγκωνιστεί και ο ίδιος ως Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν καλούνταν ακόμα και σε Διοικητικά Συμβούλια, το τελευταίο διάστημα.

 

 

Την απόφαση χαιρέτισε η ΠΟΣΠΛΑ η οποία δια του Προεδρείου της δεσμεύτηκε πως όταν το Σωματείο θα εγγραφεί στη δύναμη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών, θα καταλάβει μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο και πως όλα τα αιτήματα του Σωματείου θα μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΟΣΠΛΑ για συζήτηση κι επίλυση.

 

 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Κώστας Κακαράντζας ανέφερε σε χαιρετισμό προς τη Γενική Συνέλευση πως πάγια τακτική της ΠΟΣΠΛΑ είναι να υπάρχει ισότιμη θέση για όλα τα Σωματεία – μέλη της ΠΟΣΠΛΑ. Ανέφερε επίσης πως η ενδυνάμωση της Ομοσπονδίας κάνει πιο δυνατή τη φωνή όλων των πωλητών.


Εκ μέρους της ΠΟΣΠΛΑ χαιρετισμό προς την έκτακτη Γενική Συνέλευση απεύθυναν επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Ιωάννης Δημητρίου,

 

 

ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Δερνίκος,

 

 

ο Ταμίας Δημήτρης Μουλιάτος,

 

 

ενώ παραβρέθηκε και ο Γ.Γ. της Β Λαϊκής Αγοράς Δημήτρης Βασιλειάδης.ενώ παραβρέθηκε και ο Γ.Γ. της Β Λαϊκής Αγοράς Δημήτρης Βασιλειάδης.


Η ΠΟΣΠΛΑ χαιρετίζει την απόφαση του Σωματείου Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Δυτικής Αττικής «Άγιος Γεώργιος» και θα συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες για την ενωτική δράση όλων των σωματείων της χώρας για τα δίκαια του κλάδου των λαϊκών αγορών.